Tenceredeki Çeşitleri

Pişirme Türü Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kuzu baş eti
  • 5 orta boy patates
  • 4 patlıcan
  • 2 orta boy soğan
  • 4 yeşil biber
  • 4 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • sıvı yağ

Ocakta Çeşit Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patlıcanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım ve tuzlu suda bırakalım.
  2. Patatesleri soyun ve küpler halinde kesin.
  3. Soğanı altıya, yeşil biberi iri parçalar halinde doğrayalım.
  4. Patlıcanların suyunu süzüp suyunu süzelim.
  5. Kuşbaşı etleri, patatesi, biberi, soğanı ve patlıcanı uygun bir kaba alıp üzerine salça, baharatlar ve yağı ekleyip iyice karıştıralım.
  6. Tepsinin tabanına alüminyum folyoyu kesmeden uzun bırakarak serelim, yağlı kağıt serip harcı güzelce yerleştirelim, üzerine domatesleri mutlu bir şekilde yerleştirelim.
  7. Üzerine tekrar yağlı kağıt serip uzun süre bıraktığımız alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatalım ve ocağın üzerine alıp 1,5 saat kadar pişirelim.
  8. Yemeğimizi kontrol edelim pişmemişse tekrar ocağa koyalım biraz daha pişirelim piştiyse altını açıp 10-15 dk üstü açık pişirelim ve yemeğimiz hazır.

🌹hayırlı olsun 🌹.

  • Yemeğe su ilave etmeye gerek yoktur, kendi kendine sulanır, hava almadığı için buharıyla yumuşar.
  • Aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede 1,5 saat sonra 30 dakika üstü açık olarak pişirebilirsiniz. Fırında pişirirken alüminyum folyo ve yağlı kağıt kullanmanıza gerek yok, sadece üzerini kapatmanız yeterli olacaktır.

Fotoğraflı Ocakta Pişirme Çeşitleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir