Tepside Turuncu Anne Kurabiyeleri

Tepsideki Portakallı Mama Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta akı (sarısının üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 portakal kabuğu ve suyu
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal (tercihen)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un (kontrollü)

Üzerinde;

  • Yumurta sarısı
  • Fındık veya ceviz kırılmış

Tepside Portakallı Mama Kurabiye Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bir kapta margarin ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine yumurta akı, sıvı yağ, yoğurt, zerdeçal, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip tekrar karıştırın.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Un kontrollü bir şekilde eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edilir.
  3. Hamurun altına yağlı kağıt serilir. 30 cm çapında rulo ile açılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Hamurun kenarları düzleştirilir ve rulet ile karelere bölünür.
  4. Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ceviz veya fındık kırığı eklenerek pişirilir.

Afiyet olsun 🥰.

Tepside Portakallı Anne Kurabiyesi Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir