Tereyağlı Küçük Yassı Ekmekler

Tereyağlı Küçük Yassı Ekmek Tarifi için Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 bardak su Süt
  • 1 bardak su
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya veya çeyrek yaş maya

Tereyağlı Küçük Bazlama Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle un ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım ve havuz açalım.
  2. Ortasına su, süt, maya, şeker ve yağı ekleyip karıştırın. İyice yoğuralım, ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
  3. Üzerini streç filmle kapatıp 15-20 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Küçük bezeler yapıp çay tabağı büyüklüğünde açıp tepsiye dizelim.
  5. 10 15 dakika dinlendirdikten sonra ısıtılmış pankek veya pankek tavasında altın rengi alana kadar pişirelim.
  6. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Tereyağlı Küçük Bazlamalar Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir