Tırtıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin veya 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- alabildiğin kadar un al
Tırtıklı Çerez Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına sıvı yağı, pudra şekerini, sıvı yağı koyup karıştıralım, yumurtayı kıralım, un, vanilya, kabartma tozunu koyup karıştıralım ve kurabiye hamuru yapalım.
- Kurabiye aparatı ile sıkıp tepsiye dizip 175 derecede 25 dakika kızartalım.
- Kızarttıktan sonra servis tabağına alın, servise hazır. Afiyet olsun.
Fotoğraflı Tırtıklı Kurabiye Açıklaması