Torta Di Riso Ünlü İtalyan Pastası

Torta Di Riso Meşhur İtalyan Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 bardak süt
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 portakal kabuğu
  • 1 çay kaşığı vanilya esrentini
  • 5 yumurta
  • 150 gr rondoda çekilmiş fındık

Yukarıdaki için:

  • Toz şeker

Torta Di Riso Meşhur İtalyan Pastasının Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle sütü ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın.
  2. Tarçını ekleyip ocağa alın, kaynamaya başlayınca ortasını karıştırarak pişirin.
  3. Pirinci sütü tamamen çekene kadar pişirin.
  4. Daha sonra ocaktan alıp vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
  5. Fındığın yarısını ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın.
  6. Soğuduktan sonra yumurta sarılarını teker teker ekleyin.
  7. Yumurta aklarını bir fiske tuz ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  8. İlk kaşığı karıştırıp pirinç yükünü yumuşatın.
  9. Kalanı beyazları söndürmeden iki partide yavaşça besleyin.
  10. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip tamamen boşaltın.
  11. Kalan fındıkları üzerine serpip önceden ısıtılmış 180° fırında 45/50 dakika pişirin, her fırının farklı olup olmadığını kontrol edin.
  12. Pişince soğuması için kalıbı açın ve üzerine pudra şekeri serpin.

Deneyecek olanlara bol şans.

Not:

Şekeri arttırıp azaltabilirsiniz.

Orijinalin içine fındık koyamazsınız.

Vanilya paketi kullanabilirsiniz.

Torta Di Riso Ünlü İtalyan Pastası Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir