Trileçe (Karamel Soslu)

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler (Karamel Soslu)

  • 4 yumurta
  • 1 bardak sudan 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Süt sosu için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gram sıvı krema

Karamel sosu:

  • Hazır karamel sosu

Yukarıdaki için;

  • 1 paket krem ​​şanti

Trileçe (Karamel Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Ardından un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  3. Kıvama gelince yağladığımız kaseye döküyoruz.
  4. Her yerine eşit şekilde dökmeye dikkat edelim.
  5. 170 derecedeki fırında ilk 10 dakika beklettikten sonra 150 dereceye düşürüp 30 dakika daha pişiriyoruz.
  6. Süt, krema, şekeri karıştırıp buzdolabında bekletin.
  7. Diğer yandan krem ​​şantiyi hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz.
  8. Pişen keki kürdan yardımıyla delin.
  9. Kek ılıyınca üzerine sütlü sosu gezdirin.
  10. Ardından krem ​​şantiyi sürüp biraz bekletip üzerine Migros’tan aldığım hazır karamel sosu sürüp dolaba kaldırıyoruz.
  11. Şekil vermek için 2 yemek kaşığı krem ​​şanti kullandım.
  12. 4 veya 5 saat dinlendirilirse çok daha keyifli olacaktır. afiyet olsun 😊

Trileçe (Karamel Soslu) Tarifi ve Fotoğraflı Hazırlanışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir