Turşulu Kış Salatası

Turşu Kış Salatası İçin Malzemeler Tarifi

  • 2 kase doğranmış beyaz lahana (Lahananın kıvrık kısımları olması yeterli olacaktır)
  • Çeyrek orta boy kırmızı lahana
  • 2 ince pırasa
  • 2 yemek kaşığı jalapeno turşusu

Sos:

  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar pekmezi
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • yarım limon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı turşu suyu (isteğe bağlı)

Turşulu Kış Salatasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Lahanayı ince ince doğrayın.
  2. Limon suyu ile karıştırıp elimizle hafifçe ovalayalım.
  3. Pırasayı ince ince doğrayın.
  4. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın.
  5. Doğranmış sebzelerin üzerine salata sosunu döküp karıştıralım.
  6. 10 dakika bekletin. Tekrar karıştırın.
  7. Üzerine jalapeno biber turşusu ve suyu ekleyip son kez karıştırıp servis edelim.
  8. Salatayı biraz beklettiğinizde daha lezzetli oluyor.
  9. Hafif turşu aromalı ekşili salatamız hazır.

Afiyet olsun.

Turşulu Kış Salatasının Tanımı, Fotoğraflı Hazırlanışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir