Tutmaç Çorbası (Osmanlı Lezzetleri)

Tutmaç Çorbası (Osmanlı Lezzetleri) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tavuk bulyon
  • 2 litre su 1 küçük kuru soğan
  • 2 çay kaşığı nane
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 kase erişte

Tutmaç Çorbası (Osmanlı Lezzetleri) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yumurta, un ve yoğurdu bir sos tenceresinde iyice karıştırıp üzerine su ilave edin.
  2. Daha sonra ocağa alıp kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak tavuk suyunu ekleyin.
  3. Ve karıştırmaya devam edin, kaynayınca üzerine haşlanmış mercimek ve erişteleri dökün ve tuzunu ayarlayın.
  4. Yaklaşık 5 dakika kaynamaya bırakın, ardından ocağı kapatın.
  5. Bir tavada sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanı kavurun, pembeleşince naneyi ekleyin ve hazırladığımız karışımı çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun.

Tutmaç Çorbası (Osmanlı Lezzetleri) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir