Tutmaç Çorbası (Ramazanda En Sevilen)

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler (Ramazan Ayında Sevilen)

  • 1 çay kaşığı erişte
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 litre su

Giyinmesi için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tutmaç Çorbasının Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bir tencerede 1,5 litre suyu kaynatın.
  2. Kaynayan suya erişteler eklenir ve pişmesi beklenir.
  3. Erişteler pişince haşlanmış nohut ve yeşil mercimek eklenir ve kaynamaya devam edilir, tuz ilave edilir.
  4. Bir yandan sos için kaplar bir çırpıcı ile güzelce karıştırılır ve çorbanın suyundan azar azar ilave edilerek açılır. (kesilmemeli)
  5. Hazırlanan sos yavaş yavaş çorbaya dökülür ve karıştırmaya devam edilir.
  6. Çorbanın durmaması için kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  7. Sos için kuru soğan ince ince kıyılıp sıvı yağda kavrulur.
  8. Kavrulan soğana tereyağı ve nane ilave edilerek karıştırılır, çorbanın üzerine gezdirilir.

Çorbamız afiyetle hazır 🌹

Tutmaç Çorbası (Ramazanda Gözde) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir