Tuzlu Lokma (Büyükannemin Tarifi)

Tuzlu Lokma İçin Malzemeler (Anneannemin Tarifi)

  • 1 kg un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 bardak su Süt
  • gerektiği kadar ılık su

kızartma için

  • sıvı yağ

Tuzlu Lokma (Anneannemin Tarifi) Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce süt ve mayayı karıştırın.
  2. Ardından tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Ilık su ekleyerek ele yapışan ve cıvık bir hamur elde ediyoruz.
  4. En az bir saat mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru ister avucumuzun içinde sıkıp yağlı kağıt serelim, ister sıkma torbasına doldurup yağlı makasla kesip kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Tuzlu Donut (Anneannemin Tarifi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir