Un Çorbası (Ezmeli)

Un Çorbası (Ezmeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 7 su bardağı kaynar su
  • bulyon

Un Çorbası (Ezmeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavaya yağı ve rendelenmiş sarımsağı koyun.
  2. Tereyağı eriyince un ve bulyon eklenir ve 2 dakika kavrulur.
  3. Ardından salçayı ilave edip kısık ateşte biraz daha kavurun.
  4. 1 su bardağı kaynar su ilave edip elinizle karıştırın.
  5. Kalan 6 bardak suyu azar azar ekleyin ve karıştırın.
  6. Son olarak tuz ve baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  7. Kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. (yaklaşık 15 dakika).

Un Çorbası (Ezmeli) Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir