Un Helvası

Un Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Hindistan cevizinin üzerine

Un Helvasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tencereye şeker, sıcak su ekleyin ve karıştırın.
  2. Ayrı bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyuyoruz ve erimeye başlayınca unu ilave edip hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  3. Ocağın altını kısıp şekerli suyumuzu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
  4. Kalınlaşmaya başladıkça kalınlaşacaktır.
  5. Kaşıkla şekil verip hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Un Helvası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir