Un Helvası

Un Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tereyağ veya margarin
  • 2 bardak un
  • 1 paket vanilya

şerbet için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (ben şekeri eritmek için sıcak kullandım)
  • 1 bardak su Süt

dekore etmek

  • Hindistan cevizi, pasta süsleme

Un Helvasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti için toz şeker, sıcak su ve sütü karıştırıp hazır bekletelim.
  2. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp eritin.
  3. Tereyağı eriyince 2 su bardağı unu ilave edin ve elden bırakmadan orta ateşte kavurmaya başlayın.
  4. 10 dakika sabırla kavurduğumuz un kahverengileşince 1 dakika ocağı kapatıp şerbeti ekleyelim. Bu seviyede etrafa sıçramaması için altını kapattık.
  5. Tekrar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Şerbet ilave edildikten sonra çok çabuk kıvam alır. Kıvamını almak üzereyken 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
  6. İstenilen kıvama gelince ocağı kapatın.
  7. Üzerine bir bez örtüp kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  8. Ilık olmasını istediğimiz kalıpla ya da hepsini düz bir tabağa yayarak, tercihe göre süsleyip mümkünse tazeyken servis edelim.

Not: Yağ ölçüsü artırılabilir. Ben az yağ ile helva yapıyorum. Daha fazla yağ daha yumuşak hale getirecektir. Ancak biraz daha ağır olabilir.

Afiyet olsun 💜💜

Fotoğraflı Un Helvası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir