Vejetaryen Ali Kibar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 soğan
- 1 kırmızı dolmalık biber (veya rastgele bir biber)
- 2 çeri domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı soya kıyması
- 1 su bardağı ılık su
- 1 kavanoz közlenmiş biber
- 1 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı yoğurt (istediğiniz kadar azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- Zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- acı biber
- kırmızı toz biber
- Kekik
Vejetaryen Ali Nazik Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Soya kıymasını ıslatıp bekleyelim.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayalım.
- Biberleri ince ince doğrayıp soğanlara ekleyin.
- Onlar kavrulurken sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
- Domatesleri küçük küçük doğrayıp soğan ve biberlere ekleyin.
- Her şey kavrulduktan sonra biber salçasını ekleyin.
- Soya kıymasını ekleyip suyunu çekene kadar ortasını karıştıralım.
- Kıymalı soya suyunu süzerken patlıcan ve sarımsaklı yoğurdu karıştıralım.
- Kıyma suyunu çektikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Baharatları koyalım.
- Soya kıymasının rengi kahverengiye dönünce hazır demektir.
- Patlıcanlı yoğurdu tabaklara alalım.
- Üzerine soya kıymalı harcı koyalım.
- Dilerseniz üzerine tereyağını eritip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.
Vejetaryen Ali Nazik Fotoğraflı Açıklama