Venedik Pastası

Venedik Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı ılık su
  • 1 yumurta (sarısı için)
  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 2 orta boy havuç
  • yarım demet dereotu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Seçeceğiniz peynir

Venedik Pastacılığının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Elenmiş un, maya ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Rendenin ince tarafı ile rendelenmiş ve suyu sıkılmış havuçları ekleyin.
  3. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin.
  4. Ardından süt, sıvı yağ, su, yumurta akı ve oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağı eklenir ve yoğurmaya başlanır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar birkaç bardak un daha yoğurun.
  5. Streç film ile kaplanır ve bir masa örtüsüne sarılır. 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  6. Mayalanan hamur birkaç çeşitte yoğrulur ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
  7. Elle açılır, ortasına peynir konulur ve yarım ay şeklinde kapatılarak yağlı kağıt üzerine aralıklarla dizilir.
  8. Üzerini kapatıp 15 dakika tepside mayalanmaya bırakın.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre susam ve çörek otu serpilir.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. Keyfini çıkarın 😇.

Fotoğraflı Venedik Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir