yaban mersinli kek

Böğürtlenli Kek Tarifi İçin Malzemeler

kek için;

  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı yaban mersini (miktarını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)
  • kadar un

Üzerine serpilen kırıntı (kırıntı):

  • 1 tepeleme yemek kaşığı soğuk tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın

Yaban Mersinli (Yabanmersinli) Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar 5 dakika çırpılır.
  2. Daha sonra sırasıyla süt, yağ ve un eklenir ve çırpılır. En son yaban mersini eklenerek eşit dağılmaya çalışılır.
  3. Üzerine kırıntı yapmak için tüm malzemeler karıştırılır ve tereyağı çatalla püre haline getirilir.
  4. Daha sonra elle kırıntı haline getirilir.
  5. Kek hamurunu üzerine serpin.
  6. Yağlanmış tepsiye dökülen harç 170 derecede ısıtılmış fırına verilir.
  7. 20-25 dakika sonra kürdan testine göre hamur yapışmıyorsa fırından alınır.

Çok lezzetli ve hafif bir pastadır. Dilerseniz kekinize biraz vanilya veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Size verdiğim keki yarı yarıya küçülterek 12 adet muffin elde edebilirsiniz. Taze yoksa donmuş yaban mersini de kullanılabilir.

Yabanmersinli (Yabanmersinli) Fotoğraflı Kek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir