Yağsız Balon Pişirme Tanımı

Yağsız Balon Pişirme Tanımı için Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 3-3,5 su bardağı un

Yağsız Balon Fırınının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Ilık süt, ılık su, şeker ve mayayı bir kapta çırpın ve mayanın biraz aktifleşmesi için 5 dakika dinlendirin.
  2. Ardından elenmiş unu ve tuzu azar azar ekleyip 5-10 dakika kadar yoğuralım.
  3. Daha sonra üzerini streç film ile kapatıp 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalandıktan sonra tezgaha hafifçe un serpin, hamuru unun ortasına koyun, hamurun üzerine un serpin ve önce elinizle bastırarak yuvarlak yapın, sonra merdane ile açabildiğiniz kadar açın. oklava.
  5. Daha sonra bir tepsi veya bezin ortasında diz kurumasın diye cam kalıp yardımıyla yuvarlak şekiller verin.
  6. Ardından kalan hamur parçasını tekrar yoğurun ve açın.
  7. Daha sonra kestiğiniz yuvarlak hamurları uygun şekilde kızdırılmış yağa koyun ve arkalı önlü pişirin çok kısa sürede pişiyor kısacası afiyet olsun 🌼.

Fotoğraflı Yağsız Balon Pişirme Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir