Yanında Dereotu Dolgulu Karışık Pizza

Kenarı Dereotu Dolgulu Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler

hamur için:

  • yarım bardak su
  • yarım bardak süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı (silme) şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 2,5 su bardağı kadar un (değişebilir)

İç harç:

  • 300 gram tam yağlı kaşar (iri rendelenmiş)
  • 125 gr sucuk (doğranmış)
  • 6 çeri domates
  • Siyah zeytin (ince kıyılmış)
  • Şeker mısır

Kenar dolgusu:

  • rendelenmiş kaşar

S.O.S:

  • 1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası (Su ile inceltelim)

Kenarı Dereotlu Karışık Pizzanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle cezvede ısıttığımız su-süt karışımını derin bir kaba alıp mayamızı ve şekerimizi ekliyoruz.
  2. 5 dakika mayalanmasını bekleyip yağı ilave edip unu kontrollü olarak ekliyoruz.
  3. Hamur kıvam alınca ince kıyılmış dereotunu ekleyip tekrar yoğurup üzerini kapatıp 50 dakika mayalanması için bekliyoruz.
  4. Hamur mayalanırken kaşarı rendeleyip sucuk, zeytin ve domatesi doğruyoruz.
  5. Salçayı su ile inceltiyoruz.
  6. Hamuru tepsiye koymadan fırını 100 dereceye ısıtmaya başlıyoruz.
  7. Hamur mayalanınca 30 cm çapındaki tepsimizi yağlayıp hamurumuzu açıyoruz.
  8. Kenarlarından biraz taşacak şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  9. Kenar dolgusu olarak kaşarları dizip hamuru kıvırıyoruz.
  10. Sosu sürüp sırasıyla cheddar, sucuk, domates, zeytin ve mısır konservesini hamurlarımızın üzerine yerleştiriyoruz.
  11. Hazırladığımız pizzayı ısıtılmış fırına veriyoruz ve sıcaklığı 190 dereceye ayarlıyoruz.
  12. Alt üst pişirmede yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına pişme süresi değişebilir. Dikkatli olalım.
  13. Piştikten sonra servis edelim.*** Afiyet olsun. ☺️.

Karışık Pizza Kenarları Dereotu Dolgulu Açıklama Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir