Kenarı Dereotu Dolgulu Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler
hamur için:
- yarım bardak su
- yarım bardak süt
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı (silme) şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ince kıyılmış dereotu
- 2,5 su bardağı kadar un (değişebilir)
İç harç:
- 300 gram tam yağlı kaşar (iri rendelenmiş)
- 125 gr sucuk (doğranmış)
- 6 çeri domates
- Siyah zeytin (ince kıyılmış)
- Şeker mısır
Kenar dolgusu:
- rendelenmiş kaşar
S.O.S:
- 1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası (Su ile inceltelim)
Kenarı Dereotlu Karışık Pizzanın Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle cezvede ısıttığımız su-süt karışımını derin bir kaba alıp mayamızı ve şekerimizi ekliyoruz.
- 5 dakika mayalanmasını bekleyip yağı ilave edip unu kontrollü olarak ekliyoruz.
- Hamur kıvam alınca ince kıyılmış dereotunu ekleyip tekrar yoğurup üzerini kapatıp 50 dakika mayalanması için bekliyoruz.
- Hamur mayalanırken kaşarı rendeleyip sucuk, zeytin ve domatesi doğruyoruz.
- Salçayı su ile inceltiyoruz.
- Hamuru tepsiye koymadan fırını 100 dereceye ısıtmaya başlıyoruz.
- Hamur mayalanınca 30 cm çapındaki tepsimizi yağlayıp hamurumuzu açıyoruz.
- Kenarlarından biraz taşacak şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
- Kenar dolgusu olarak kaşarları dizip hamuru kıvırıyoruz.
- Sosu sürüp sırasıyla cheddar, sucuk, domates, zeytin ve mısır konservesini hamurlarımızın üzerine yerleştiriyoruz.
- Hazırladığımız pizzayı ısıtılmış fırına veriyoruz ve sıcaklığı 190 dereceye ayarlıyoruz.
- Alt üst pişirmede yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına pişme süresi değişebilir. Dikkatli olalım.
- Piştikten sonra servis edelim.*** Afiyet olsun. ☺️.
Karışık Pizza Kenarları Dereotu Dolgulu Açıklama Fotoğraflı