Yaprak Görünümlü Kurabiye

Yaprak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı/margarin
  • 1 su bardağı pudra şekerinden bir parmak eksik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

Yukarıdaki için;

  • Bir miktar toz şeker (1 yemek kaşığı)

Yaprak Görünümlü Kurabiye Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozu alınır ve karıştırılır, ilk aşamada 2,5 su bardağı un eklenir, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Kalan yarım su bardağı unu kenarda bekletelim.
  2. Hamuru iki eşit modüle ayıralım bir bezeye 2 yemek kaşığı un diğer beze kakaoyu ekleyip iki hamuru ayrı ayrı yoğuralım.
  3. Kakaolu hamurdan daha sonra açık renkli hamurdan fındıklı hamurdan biraz koparıp elimizle parmak uzunluğunda hamura şekil verelim.
  4. Yaptığımız iki parçayı yan yana koyup yaprak şekli verelim, bir kaseye bir yemek kaşığı toz şeker koyalım.
  5. Şekil verdiğimiz kurabiye hamurlarının bir tarafını şekere batırıp çok hafif bastıralım ve üzerini şekerle kapatıp pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirelim.
  6. Bu şekilde tüm hamurları bitirelim tepsiye aldığımız hamurların üzerine kaşık sapı yada bıçağın künt tarafı ile çizikler atalım ve yaprak gibi görünmesini sağlayalım.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika alt üst pişirin. Deneyecek olan arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Fotoğraflı Yaprak Görünümlü Kurabiye Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir