yarık göbek

Yarık Göbek Tanımı için Malzemeler

  • 6 top patlıcan
  • 7 yeşil biber
  • 3 domates
  • 300 gram kuzu eti (kıyma)
  • 1 kutu soğan
  • 2 diş sarımsak
  • sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Yarık Göbek Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patlıcanların kabuklarını soyup tuzlu suda yarım saat kadar bekletin, ardından havluyla ıslaklığını alıp her iki tarafını da zarif bir şekilde kızartıp borcama dizin.
  2. Soğanı, sarımsağı, 1 biberi ve 2 domatesi ince ince doğrayın, önce soğanı bir tavada veya tencerede sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Soğan ölünce kuzu etini ilave edip kavurmaya devam edin en son tuzu ekliyoruz etin sertleşmesini engelliyor ardından doğranmış biber ve sarımsağı ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Son olarak domatesi ekleyin, baharatları ekleyin ve ardından eti yakmadan iyice pişene kadar kızartın. İç malzemesi hazır olduktan sonra adını aldığı gibi patlıcanların göbeğine yarın bıçak yardımı ile doldurun bol bol doldurun biberleri ve domatesleri 4 e bölün yada koyacağınız patlıcan sayısına göre değişebilir. Her patlıcan için bir dilim olacak şekilde yapın, üzerlerine 1 biber ve 1 domates dilimi bırakın, tamam.
  5. Daha sonra 1 yemek kaşığı salçayı 1 bardak sıcak suda eritip patlıcanların boş kısımlarından borcama dökün.
  6. Bitirdikten sonra üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip 185° fırına verebiliriz. 30 ile 35 dakikanın ortası fırınınızın pişme süresine göre değişiklik gösterebilir. Takipteyim piştiğini fark ederseniz kapatıp tarifimi deneyin mutlaka yorumlarınızı bekliyorum şimdiden afiyet olsun 😊🌿

Fotoğraflı Yarık Göbek Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir