yeşil tatlı

Yeşil Yaprak Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi

Şerbet için malzemeler:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 bardak su
  • 3-4 damla limon

Hamur için;

  • 2 yumurta
  • 15-20 dal ıspanak püresi (robottan geçirip bir kaşık sıvı yağ ile püre haline getirin)
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 6 su bardağına yakın un (yumurtaların büyüklüğüne göre hamur kıvamına getiriyoruz)

Yeşillim Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak soğuması için şerbetimizi yapıyoruz. Şerbet yapmayı bilmeyen kalmadı sanırım.
  2. Malzemeleri ocağa alıp şeker eriyene kadar kaynatıyoruz limon suyunu ekleyip 5 dakika daha bekletip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Gelelim tatlımızın hamuruna. Sırasıyla malzemeleri ekliyoruz.
  4. Margarin, yumurta, ıspanak püresi, sıvı yağ, şeker, irmik özleşene kadar güzelce karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra kontrollü bir şekilde unumuzu eklemeye başlıyoruz.
  6. 3 bardak kullandıktan sonra ben kabartma tozu ve vanilyayı ekledim siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Lezzet inanılmazdı bu kadarını beklemiyordum açıkçası kesinlikle deneyin derim. 🤤.
  7. 180 derecelik fırında önceden ısıtılmış fansız ayarda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Tatlımız ılıkken şerbeti soğukken tatlımızın üzerine döküyoruz.
  9. Bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Dilediğiniz gibi dekore edebilirsiniz.
    Afiyet olsun:)

Fotoğraflı Yeşillim Tatlısı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir