Yılbaşı Kurabiyeleri (Bozulmamış, Lezzetli Tarif)

Yılbaşı Kurabiyesinin Tanımı İçin Malzemeler (Bozulmamış, Lezzetli Tarif)

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 4 su bardağına yakın un (kontrollü ekleyin)

Yukarıdaki için;

  • İstenilen renkte şeker hamuru
  • Şeker hamurunu açmak için nişasta
  • Şeker hamurunu yapıştırmak için su

Yılbaşı Kurabiyesi (Bozulmamış, Lezzetli Tarif) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, nişasta, vanilya şekeri ve tarçın uygun bir kapta karıştırılır.
  2. Daha sonra un azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  3. Hazırlanan hamur buzdolabında yarım saat bekletilir.
  4. Daha sonra yağlı kağıdın ortasına hamur açılır ve uygun kalıplarla kesilerek tepsiye dizilir.
  5. 180 derece fırında üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın.
  6. Kurabiyeler soğumaya bırakılır.
  7. Soğuyan kurabiyeleri süslemek için kalıplarla nişasta ile açtığımız şeker hamuru kesilip su ile kurabiyelerin üzerine yapıştırılır.
  8. Dilediğiniz gibi dekore edebilirsiniz. Mutlu yıllar 💕.

Yılbaşı Kurabiyeleri (Bozulmamış, Lezzetli Tarif) Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir