Yılbaşı Kurabiyesinin Tanımı İçin Malzemeler (Bozulmamış, Lezzetli Tarif)
- 125 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 4 su bardağına yakın un (kontrollü ekleyin)
Yukarıdaki için;
- İstenilen renkte şeker hamuru
- Şeker hamurunu açmak için nişasta
- Şeker hamurunu yapıştırmak için su
Yılbaşı Kurabiyesi (Bozulmamış, Lezzetli Tarif) Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, nişasta, vanilya şekeri ve tarçın uygun bir kapta karıştırılır.
- Daha sonra un azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- Hazırlanan hamur buzdolabında yarım saat bekletilir.
- Daha sonra yağlı kağıdın ortasına hamur açılır ve uygun kalıplarla kesilerek tepsiye dizilir.
- 180 derece fırında üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın.
- Kurabiyeler soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kurabiyeleri süslemek için kalıplarla nişasta ile açtığımız şeker hamuru kesilip su ile kurabiyelerin üzerine yapıştırılır.
- Dilediğiniz gibi dekore edebilirsiniz. Mutlu yıllar 💕.
Yılbaşı Kurabiyeleri (Bozulmamış, Lezzetli Tarif) Fotoğraflı Anlatım