Yoğurdun Fırında Fermantasyonu

Fırında Yoğurt Fermentasyonu İçin Malzemeler Tanımı

  • 3 litre süt
  • 3 yemek kaşığı ev yoğurdu

Fırında Yoğurt Fermentasyonu Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. 3 litre süt ocağa konur ocağın altı açılır ve serçe parmağımız ile sütün sıcaklığı kontrol edilir. (içeriden 7’ye kadar sayana kadar parmağımızın sıcaklığını hissettiğimizde sorun yok)
  2. 3 yemek kaşığı yoğurdu bir kaseye alın. Isınan sütten alınır ve ılıtılarak karıştırılır. Üzerini kapattığımız süte yavaş yavaş karıştırarak dökülür.
  3. Önceden ısıtıp kapattığımız fırına 75 derecede 2-3 dakika kadar konur. Yaklaşık 5-6 saat fırının kapağı açılmadan mayalanmaya bırakılır.
  4. Süre sonunda ağzı açık olarak (kapağı kapatılmadan) buzdolabına alınır. En az 12 saat bu formda kalmalıdır. Daha sonra afiyetle tüketilir. denemenizi tavsiye ederim.

Fırında Yoğurdun Fotoğraflı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir