yoğurt tatlısı

Yoğurt Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi

  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • limon kabuğu rendesi

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 bardak su

Yoğurt Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri güzelce karıştırdım.
  2. İçine yoğurt, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini koyup karıştırdım.
  3. Hamuru kare borcama dökelim.
  4. 175 derecede alt üst ayarda pişirdim.
  5. Şerbeti için: Şekeri ve suyu ekleyip 5 dakika kaynayınca bekledim.
  6. Kapattım ve soğumaya bıraktım.
  7. Hamur ve şerbet soğumuş olacak.

Yiyenlere afiyet olsun 😋.

Not: hicran_kitchen instagram sayfamda günlük menü fikirleri ile karşınızdayım. Sayfama bekliyorum.

Fotoğraflı Yoğurt Tatlısı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir