yoğurt tatlısı

Yoğurt Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak su Süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4,5 bardak su
  • limon dilimi

Yoğurt Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Şerbeti için önce su, şeker ve limonu bir tencereye alıp yeterince karıştıralım ocağa alıp kaynadıktan sonra 10 dakika kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Diğer yandan derin bir kaba yumurtaları kırıp şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım, yoğurdu ekleyip çırpalım.
  3. Ardından sıvı yağı, sütü ekleyip çırpalım, sonra irmiği ekleyip çırpalım, son olarak un, vanilya, kabartma tozunu ekleyip çırpalım, margarinle yağlanmış tepsiye dökelim, yayalım, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  4. Tatlımız fırından çıktıktan sonra keselim şerbetini gezdirelim üzerini kapatalım şerbetini çektikten sonra servis edelim.

Şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰

Fotoğraflı Yoğurt Tatlısı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir