yoğurtlu börek

Yoğurtlu Tart Tarifi İçin Malzemeler

Büyük boy çay bardakları kullanıldı.

  • 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı eritilmiş margarin (yarım paket)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 3,5 su bardağı un

İç malzemeleri:

  • Peynir, maydanoz, çörek otu

Yoğurtlu Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. 1 yumurta akı, 1 çay bardağı yoğurt, 1,5 çay bardağı eritilmiş margarin, tuz, toz şeker iyice karıştırılır. Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
  2. Hamuru 1 saat dinlendiriyoruz.
  3. Dinlenen hamuru yarım cm kalınlığında açıyoruz. Kenar uzunluğu 10 cm’dir. Kare şeklinde kesiyoruz.
  4. Ortasına peynirli iç malzemeden koyup kapatıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine düz tarafı yukarı gelecek şekilde dizin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ve beyaz susam serpin.
  7. Tepsiyi fırına verip 200 derecede 35 dakika pişiriyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz.

Fotoğraflı Yoğurtlu Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir