Yoğurtlu Erişteli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı erişte
- 8 su bardağı su (varsa 1 su bardağı et suyu sorun olmaz)
Yoğurtlu Erişteli Tarhana Çorbası Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencerede yoğurt ve tarhanayı fotoğraftaki gibi karıştıralım.
- Tereyağını, ezilmiş sarımsak yağını ilave edelim, suyu ilave edip yeteri kadar karıştıralım, ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya yakın olan şehriyeyi ilave edelim. Su oranını kendi kıvamınıza göre ayarlayın, ateşi orta ateşe getirin, 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın, servise hazır.
Not dilerseniz yağı bir sos tavasına alıp kızdırıp naneyi yakıp çorba piştikten sonra üzerine dökebilirsiniz.
Yoğurtlu Erişteli Tarhana Çorbası Tanımı, Fotoğraflı Hazırlanışı