Yoğurtlu Karnabahar Salatası

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabahar
  • 2 havuç
  • 1 küçük kase bezelye (veya hazır havuç garnitürü)
  • 1 dilim limon

Sosu için;

  • 1 küçük kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Açık :

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • kırık ceviz

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Karnabaharlar küçük çiçeklere ayrılarak haşlanır.
  2. Kaynayan suya kararmaması için bir dilim limon atılır ve bir ölçü tuz eklenir.
  3. Kaynattıktan sonra süzülür ve soğumaya bırakılır.
  4. Havuç küçük parçalar halinde kesilir. Bezelye ile birlikte haşlanır.
  5. Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez ve tuzu çırpın.
  6. Haşlanan tüm malzemeler sosa eklenir ve karıştırılır.
  7. Bir sos tavasında zeytinyağı, ceviz ve toz kırmızı biberi kızdırın.
  8. Salata servis tabağına alınır ve üzerine gezdirilir. Afiyet olsun 😍.

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir