Yoğurulmuş Havuçlu Dereotu Böreği

Kıyılmış Havuç ve Dereotu Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı süt
  • 2 yumurta (biri yumurta sarısına sürülecek)
  • 2 havuç
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

İçine koymak için;

  • Beyaz Peynir veya Tulum Peyniri

Kıyır Kıtır Havuçlu Dereotlu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Un ve peynir hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz ardından unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Biraz dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlak şekilde açıp içine 1 yemek kaşığı beyaz peynir koyup kapatıp yuvarlak şekil veriyoruz.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Not; Yumurta sarısına 1 çay kaşığı süt veya krema eklerseniz daha iyi kızarır.

Kıyır Kırık Havuçlu Dereotlu Börek Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir