Yulaflı Krep Lezzetli Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 4 yemek kaşığı yulaf unu
- 2 yumurta
- 1 bardak su Süt
- çeyrek çay kaşığı tuz
Beşamel sos için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- Pişirildiğinde çeyrek çay kaşığı tuz
Kıyma için;
- 200 gram kıyma
- 2 orta boy veya 1 büyük kuru soğan
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz (salçanızın tuzuna göre tuzunu ayarlayın)
- Orta yağlı kıyma kullanılıyorsa 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş ince kıyılmış sarımsak
Yulaflı Krepten Lezzetli Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle sarımsak, soğan kıyma ile birlikte zeytinyağında kavrulur. Daha sonra salça, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır, ocaktan alınır.
- Beşamel sos için önce tavaya yağ konulur ve eriyince yulaf ununu ilave edilerek 2 dakika kavrulur. Üzerine sütü ekleyip krema kıvamına gelene kadar tel çırpıcı yardımıyla pişirin. Pişince tuz ekleyin.
- Daha sonra pankek için tüm malzemeler karıştırılır ve fırça ile yağlanan krep tavasına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı dökülerek karışımdan 2 kepçe dökülerek pişirilir.
- Isıya dayanıklı bir tepsiye önce krep konulur ve üzerine beşamel sos gezdirilir. Kıyma da dökülür ve yayılır. Bu sıra malzemeler bitene kadar tekrarlanır.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve 170 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin ve sıcakken servis yapın. 3 krep yaptım. Nitekim olağanüstü bir tadı vardır ve sağlıklıdır. Kesinlikle denemelisin.
Yulaflı Krepten Lezzetli Lazanya Fotoğraflı Açıklama