Yulaf Krepli Lezzetli Lazanya

Yulaflı Krep Lezzetli Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;

  • 4 yemek kaşığı yulaf unu
  • 2 yumurta
  • 1 bardak su Süt
  • çeyrek çay kaşığı tuz

Beşamel sos için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • Pişirildiğinde çeyrek çay kaşığı tuz

Kıyma için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 orta boy veya 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salçanızın tuzuna göre tuzunu ayarlayın)
  • Orta yağlı kıyma kullanılıyorsa 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak

Yulaflı Krepten Lezzetli Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle sarımsak, soğan kıyma ile birlikte zeytinyağında kavrulur. Daha sonra salça, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır, ocaktan alınır.
  2. Beşamel sos için önce tavaya yağ konulur ve eriyince yulaf ununu ilave edilerek 2 dakika kavrulur. Üzerine sütü ekleyip krema kıvamına gelene kadar tel çırpıcı yardımıyla pişirin. Pişince tuz ekleyin.
  3. Daha sonra pankek için tüm malzemeler karıştırılır ve fırça ile yağlanan krep tavasına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı dökülerek karışımdan 2 kepçe dökülerek pişirilir.
  4. Isıya dayanıklı bir tepsiye önce krep konulur ve üzerine beşamel sos gezdirilir. Kıyma da dökülür ve yayılır. Bu sıra malzemeler bitene kadar tekrarlanır.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve 170 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin ve sıcakken servis yapın. 3 krep yaptım. Nitekim olağanüstü bir tadı vardır ve sağlıklıdır. Kesinlikle denemelisin.

Yulaflı Krepten Lezzetli Lazanya Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir