Yumuşacık Pasta

Yumuşacık Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • yaşamak 1
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine sürmek için)
  • yeterince un

Yumuşacık Pastanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle 2 su bardağı süt, 1 su bardağı su ve 1 yaş mayayı derin bir kaba alalım. Maya eriyene kadar çırpma teli ile çırpın.
  2. Ardından 1 su bardağı sıvı yağ, 2 yumurta akı ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyip çırpma teli ile çırpın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30-40 dakika kabarmaya bırakın.
  3. Hamurdan bezeler alıp istediğimiz şekli verip yağlanmış tepsiye dizip üzerini kapatarak 10/15 dakika dinlendirelim ve tepsiye bırakalım.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
  5. Fırından çıkan böreğimizin ilk sıcaklığı çıkınca üzerini bir bezle örterek yumuşatalım. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Yumuşak Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir