Yumuşacık Pastane Ezmesi

Yumuşacık Patisserie Kreması için Malzemeler

  • Yumurta kadar taze maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım bardak ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısına)
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağ
  • yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un (una göre miktar değişebilir)

Squishy Patisserie Pie’nin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Maya ve şeker bir karıştırma kabına alınır, üzerine ılık süt konulur, karıştırılır ve mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika beklenir.
  2. Ardından ılık su, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyin ve kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin, üzerini bir bezle örtün ve maya gelene kadar bekleyin. (yaklaşık 30-40 dakika).
  4. Mayalanan hamur 2-3 dakika maya kokusu çıkana kadar yoğrulur.
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın, üzerlerine bir modül tereyağı sürün ve bezeleri tek tek açıp fotoğraftaki gibi sarın.
  6. Açılan hamurlar streçlenip açılarak üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 20 dakika maya bırakılır.
  7. Tepsi mayasından çıkan yufkalar önceden 220 derecede ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirilir.
  8. Tel ve yumuşacık oluyor deneyeceklere afiyet olsun ☺.

Soft Patisserie Pie’nin Tanımı, Fotoğrafla Yapımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir