Yumuşak Lavaş

Yumuşak Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı ele yapışmayan un

Soft Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Cezvedeki suyu ve sütü aynı anda ısıtıyoruz, ılık kuru mayayı, şekeri, tuzu, yağı bir kaba alıp ılık sütü ekleyip çırpıcı ile iyice çırpıyoruz.
  2. En son unu koyuyoruz ben 5 su bardağı un ekledim. Unun markasına göre değişir. Ele yapışmaması için dikkatlice yoğuralım.
  3. Daha sonra 11 modüle bölüp üzerini streçle kapatalım 15 dakika bekletelim.
  4. Teflon tavayı önceden ısıtalım, hamurun ilk kısmına yuvarlak merdane ile biraz un serpelim, açıp orta ateşte pişirelim, 1 dakika sonra çevirelim.
  5. Hafif kızarınca bir tabağa alıp üzerini örtün, içine kebap, köfte vs. istediğinizi koyabilirsiniz. Afiyet olsun çok güzel yumuşacık oluyor denemezseniz pişman olursunuz 😊

Fotoğraflı Soft Lavaş Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir