Yumuşak Maden Sulu Pamuk Üzerine Bayatlama Böreği Tanımı

Pamuk Üzerine Yumuşak Maden Sulu Bayatlama Yapmayan Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket stand maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Alacağı kadar un 5 veya 5,5 su bardağı un

İç harç için:

  • yeteri kadar beyaz peynir

Yukarıdaki için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yağ

Sepete koymak için:

  • Arzuya göre susam veya çörek otu

Pamukta Yumuşak Maden Sulu Bayatlama Böreği Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yağ, süt, mayayı uygun bir kaba alıp karıştırın.
  2. Maden suyu eklenir ve karıştırılır. Maden suyunun bayatlamamasını sağlar.
  3. Un, tuz, şeker ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur un serpilmiş tezgaha alınır, toplanır, havalandırılır ve yumurta büyüklüğünde toplar elde edilir.
  5. Bezelerin her biri oval şekilde açılır fotoğraftaki gibi kenarlarına peynir konulur bıçak yardımı ile çizikler yapılır fotoğraftaki gibi rulo yapılıp ay şekli verilir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir.
  6. Yağlı kağıt yoksa tepsi fırça yardımı ile hafifçe yağlanır.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve üzerlerine çörek otu serpilir.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Denemenizi tercih ederim 👌 Farklı bir lezzetle farkı göreceksiniz 💯.

Deneyenlere bol şans. ⚘

Yumuşacık Maden Sulu Pamuk Üzerine Bayatlama Yapmayan Börek Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir