Yumuşak Sakal Çöreği

Squishy Beard Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 instant maya
  • 5,5-6 su bardağı un

Yukarıdaki için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Arada sürmek için;

  • labne peyniri
  • ince kıyılmış maydanoz

Yumuşak Sakal Çöreği Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Süt, su, şeker ve mayayı karıştırın.
  2. Ardından sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip karıştırın.
  3. Ardından unu ve tuzu ekleyip çok güzel yoğuruyoruz ve 1-1. 5 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan mandalinadan küçük modüller koparıp fırın tepsisine diziyoruz.
  5. Tepside 25-30 dakika daha mayalanmaya bırakıyoruz, ardından yağ ve yumurta sarısını karıştırıp üzerine sürüyoruz ve 185 derece fırında 15-17 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişen börekleri soğumaya alıyoruz.
  7. Soğuyan börekleri ortadan ikiye kesip labne peynirine bulayıp kenarlarına biraz yayıp maydanoza batırıyoruz ve servise hazır.
  8. Çemen otu veya başka bir malzeme ile de börek hazırlayabilirsiniz.

Fotoğraflı Yumuşak Sakallı Donut Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir