Zencefilli kurabiye

Zencefilli kurabiye tarifi için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Dekore etmek;

  • Sır

Zencefilli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Un hariç oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
  2. Yoğurduktan sonra kurabiye hamurunu buzdolabına koyun ve yarım saat bekletin.
  3. Kurabiye hamurumuzu buzdolabından çıkarıp altına ve üstüne yağlı kağıt koyarak merdane ile açalım. Hamuru çok ince açmamaya dikkat edelim. Kurabiye kalıpları ile istediğimiz şekilleri verelim.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
  5. Soğuyan kurabiyelerimizi sır ile istediğimiz gibi süsleyelim.

Fotoğraflı Zencefilli Kurabiye Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir