Zerdeçallı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç pilavı
- 3 bardak su
- 2 kaşık tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Zerdeçallı Pirincin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Tereyağını tavaya alıp yeterince kızdıralım.
- Sonra yağ ekleyin.
- Pirincimizi yıkadıktan sonra tavaya atalım ve güzelce kızartalım.
- Kavrulan pirince tuz ve zerdeçalı ekleyin.
- Karıştıralım ve üzerine suyu dökelim bir kez daha karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- Suyunu iyice çektikten sonra altını kapatıp servis edebilirsiniz.
Fotoğraflı Zerdeçallı Pirinç Tarifi