Zerdeçal Pirinç

Zerdeçallı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç pilavı
  • 3 bardak su
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Zerdeçallı Pirincin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tereyağını tavaya alıp yeterince kızdıralım.
  2. Sonra yağ ekleyin.
  3. Pirincimizi yıkadıktan sonra tavaya atalım ve güzelce kızartalım.
  4. Kavrulan pirince tuz ve zerdeçalı ekleyin.
  5. Karıştıralım ve üzerine suyu dökelim bir kez daha karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
  6. Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
  7. Suyunu iyice çektikten sonra altını kapatıp servis edebilirsiniz.

Fotoğraflı Zerdeçallı Pirinç Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir