Zerdeçallı Meze (Tahinli Marul Salatası)

Teretur Meze (Tahinli Marul Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) orta boy marul
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Üzerinde;

  • Zeytin yağı
  • Sumak

Teretur Mezesi (Tahinli Marul Salatası) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle marulu ve maydanozu ince ince kıyın. Üzerine tuz ekleyip elimizle ovalayalım ve suyunu çıkaralım.
  2. Yoğurtlu sos için; Yoğurt, tahin, limon suyu ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
  3. Bu seviyedeki yoğurdun kıvamı size çok koyu geldiyse biraz marul suyu dökerek yoğurdu açabilirsiniz.
  4. Daha sonra hazırladığımız yoğurtlu sosu marulla iyice karıştıralım.
  5. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Üzerine sumak serptim.
  6. Dilerseniz üzerini kuru nane, kırmızı toz biber veya cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🫶

Not: Süzme yoğurdunuz şu an yanınızda yoksa normal yoğurdu bir süzgecin içine alıp 1 saat bekleterek süzme yoğurt elde edebilirsiniz, yoğurdun fazla suyunu sıyırın 👌🏻

Teretur Meze (Tahinli Marul Salatası) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir