Zerdeçallı Yoğurt Fermantasyonu

Zerdeçallı Yoğurt Fermantasyonu İçin Malzemeler Açıklama

  • 1 litre yerli süt
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Kavanoz

Zerdeçallı Yoğurt Fermantasyonu Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır

Zerdeçallı yoğurdu sadece fikir olsun diye mayalamaya çalıştım ve çok beğendim. Bence harika bir renk. Baharat olarak tüketmekte zorlanıyorsanız bu haliyle özellikle çocuklarınız için kullanabilirsiniz. Kullanırken biraz zeytinyağı eklerseniz emilimini artırmış olursunuz. Zerdeçal ile ortası güzel olanlara tavsiye ederim. .

  1. Sütümüzü pişirelim.
  2. Fermantasyon sıcaklığına gelince (ortalama 40 derece).
  3. Derecesiz klasik prosedür yani serçe parmağınızı süte batırın, 5’e kadar sayın ve eliniz bu sıcaklığa dayanacak kadar büyük olmalıdır.
  4. Yoğurt mayası ve zerdeçalı bir kasede iyice karıştırın.
  5. Bir kaşık süt alın ve karıştırın.
  6. Karışımı kavanoza dökün ve karıştırın.
  7. Kapağı kapatıp bir bezle örttüm.
  8. Yaklaşık 4,5 – 5 saat bekletin.
  9. Mayalanan yoğurdu buzdolabına kaldıralım.
  10. Dinlenmiş yoğurdu dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Zerdeçal Yoğurt Fermentasyonu Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir