Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 enginar
  • 1 soğan
  • 1 kase hazır garnitür
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Sıcak su

Zeytinyağlı Enginarın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Soğanları yemeklik doğrayıp hafif rengi dönene kadar pişirelim.
  2. Garnitürleri ekleyin ve karıştırın.
  3. Enginarları limon suyuyla ovun.
  4. Ayrı bir kapta limon suyu, şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırın.
  5. Enginarları tencereye alın.
  6. Pişen iç harcı enginarların içine dolduralım.
  7. İçi artabilir sorun değil tencereye ekleyebilirsiniz.
  8. Üzerine zeytinyağı limon sosu gezdirin.
  9. Üzerine kaynar su ekleyelim (ben 1 su bardağı kaynar su ekledim).
  10. Suyu enginarın cinsine göre ayarlayın.
  11. Enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.
  12. Dolmanın ilk sıcağı geçtikten sonra dolma yapılır.
  13. Buzdolabına kaldıralım.
  14. Zeytinyağlı yemekler buzdolabında dinlenince ortaya daha çok lezzet çıkıyor. Enginar dolması servise hazır. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir