Zeytinyağlı Fırında Biber Dolması

Zeytinyağlı Tarifi ile Fırında Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 9/10 dolmalık biber
  • 9/10 yemek kaşığı pirinç
  • 8 adet çok küçük patates
  • 1 baş soğan
  • 6/7 dal maydanoz
  • 1 domates
  • 5/6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • nane
  • Kapak olarak salkım domates

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 bardak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Biberler yıkanır ve patlatılır. Biberlerin üzerine ince bir şiş ile 3 adet delik açılır.
  2. Kuru soğan yemeklik doğranır ve 5 yemek kaşığı zeytinyağında öldürülür.
  3. İçine 1 yemek kaşığı salça konulup altı kapatılır.
  4. Pirinç yıkanır ve bir kaseye konur.
  5. Baharatlar, maydanoz, domatesler küp şeklinde doğranıp yoğrulur ve biberlerin içine yaklaşık 2 tatlı kaşığı iç harçtan konulur ve tamamlanır.
  6. Tepsiye veya borcama sıralanır, patatesler soyulup yıkanır ve ortası boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir.
  7. Üzerine sos için; yağ, salça konur, salça kavrulunca içine baharatlar konulur ve iç harcın üzerine sos gezdirilir.
  8. Yanmaz kağıt su ile ıslatılır ve dolguya eklenir.
  9. 200 derece fırında 1 saat pişirilir.
  10. Ara sıra yanmaz kağıdı çıkarın ve dolma sosunu biberlerin ve patateslerin üzerine dökün.
  11. Dolmamız pişince kağıdı çıkarıp dolmayı tekrar fırına veriyoruz ve üzeri kızarınca fırından çıkartıyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir