Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kereviz
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 2 küp şeker
  • yaklaşık 1 su bardağı zeytinyağı

Sosu için:

  • yarım portakal
  • 1 küçük limon

Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle kerevizin kararmaması için bir kapta limonlu suyu hazırlayalım. Soyup küp şeklinde doğradığımız kerevizi limonlu suda bekletelim.
  2. Soğan, patates ve havuçları küp şeklinde doğrayın.
  3. Soğanı zeytinyağı ve şekerle kavuralım ardından patates ve havucu ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Daha sonra kerevizi limonlu suyundan çıkarıp tenceremize alıyoruz.
  5. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  6. Son olarak sos için yarım portakal ve bir limonun suyunu sıkıp kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  7. Üzerini kereviz yaprakları ile süsleyebilirsiniz en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun 🌸.

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir