Zeytinyağlı Patatesli Kuru Börülce

Zeytinyağlı Patatesli Kuru Morina Fasulyesinin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 bardak su

Zeytinyağlı Patatesli Kuru Börülce Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavaya yağı koyalım.
  2. Biraz doğranmış soğan ekleyelim.
  3. Çekirdeği çıkaralım ve ince kıyılmış biberi bir dakika kadar kavuralım.
  4. Soyup, orta büyüklükte küpler halinde doğradığımız patatesleri koyalım.
  5. Soyulmuş ve doğranmış havuçları ekleyelim. 1-2 dakika karıştıralım.
  6. Daha sonra salçayı ekleyip karıştıralım.
  7. Tuz, baharat serpelim, suyunu verelim, kaynayınca suyunu ve haşlanmış börülceyi ekleyelim, tekrar kaynayınca ocağın altını kısalım.
  8. 35-40 dakika kısık ateşte patatesler pişene kadar kontrol ederek pişirelim.

Zeytinyağlı Patatesli Kuru Börülce Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir