Zeytinyağlı Patlıcan Musakka

Zeytinyağlı Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük veya 2 orta boy patlıcan
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Kızartmak için çok az yağ
  • 5 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Yarım küp şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yukarıdaki için;

  • biraz maydanoz

Zeytinyağlı Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak patlıcanların kabuklarını soyup halka halka doğrayıp sıvı yağda kızartalım.
  2. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp biraz su ekleyin.
  3. Kapağı kapatın ve yumuşayana kadar pişirin.
  4. Püreyi, salçayı, tuzu, şekeri, sirkeyi ekleyelim. Biraz daha pişirelim.
  5. Zeytinyağını ilave edelim altını kapatalım.
  6. Kaşıkla patlıcanların üzerine dökelim, yarım çay bardağı sıcak su ekleyelim.
  7. 10-15 dakika çok kısık ateşte pişmesine izin verin.
  8. Pişince üzerine maydanoz serpelim ve altını kapatalım.

Deneyecek olanlara bol şans.

Zeytinyağlı Patlıcan Musakka Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir