Zeytinyağlı Sarma

Zeytinyağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • Tuz
  • Zeytin yağı
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle uygun bir kapta yıkadığımız pirinci ekleyelim. Ardından ince kıyılmış soğan, sarımsak, domates ve maydanozu ekleyin.
  2. Ardından biber salçası, salça, kuru nane, fesleğen, karabiber, kimyon, sumak, kırmızı biber ve tuzu ekleyip son olarak zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  3. 1 tatlı kaşığı yardımıyla yapraklarımızın ortasına koyup bir tencereye alıp kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirelim. Yemeğimiz servise hazır. afiyet olsun 🥰

Not: Sardığım yaprakların üzerine limon dilimleri koyuyorum çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.

Fotoğraflı Zeytinyağlı Dürüm Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir